Startup ve Insurtech, Yazılarım

ChatGPT ne işe yarar?

Startup girişimlerle birlikte nasıl çalışabilirim sorusuyla sıklıkla kaşılaşıyorum. Buna yanıtım genelde aşağıdaki gibi oluyor;
( Lütfen yazıyı sonuna kadar okuyun, pişman olmayacaksınız ❗️)

Startup girişimleriyle birlikte çalışmak heyecan verici ve ödüllendirici bir deneyim olabilir. Startup girişimler genellikle yeni ve yenilikçi ürünler veya hizmetler sunmaya çalışan küçük ve dinamik şirketlerdir. Eğer startup girişimleriyle birlikte çalışmak isterseniz, bunu yapmak için yapmanız gereken birkaç temel şey vardır.

İlk olarak, startup dünyasını ve startup’ların karşılaştığı zorlukları anlamak önemlidir. Bu, startup’ların özel ihtiyaçlarını ve onlara nasıl en iyi şekilde destek olabileceğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır. Bu amaçla, sektör haberlerini ve araştırmaları okuyabilir, startup etkinliklerine ve konferanslara katılabilir ve startup topluluğu içinde insanlarla iletişim kurabilirsiniz.

Sonra, startup’lar için değerli olabilecek becerilerinizi ve deneyimlerinizi tanımlamanız gerekir. Bu, belirli bir endüstri alanında uzmanlık, teknik beceriler, geliştirme, pazarlama veya diğer alanlarda olabilir. Bu bilgileri kullanarak, özgeçmişinizi ilgili deneyim ve becerilerinizi vurgulayan şekilde düzenleyebilirsiniz.

Kendinizi hazırladıktan sonra, startup girişimleriyle birlikte çalışma fırsatlarını aramaya başlayabilirsiniz. Bunu etkinliklere katılarak ve doğrudan startup’lara ulaşarak yapabilirsiniz. Startup topluluğu içinde bir mesleki ağ oluşturmak da iş fırsatlarını öğrenme ve startup dünyasında başarılı olma konusunda tavsiye alma konusunda yardımcı olabilir.

Genel olarak, startup girişimleriyle birlikte çalışmak zor ama ödüllendirici bir deneyim olabilir. Bu, öğrenmeye ve uyum sağlamaya istekli olmanın yanı sıra, değer sunmaya ve sorunları çözmeye güçlü bir odaklanma gerektirir. Startup ​​ortamını anlayarak ve ilgili becerilerinizi ve deneyiminizi öne çıkararak, kendinizi bu ​​dünyada başarılı olacak şekilde konumlandırabilirsiniz. ”

🌟❗️🌟 Gelelim esas önemli bilgiye ve itiraf anına.

Yukarıdaki metin bana ait değil. Soruyu, OpenAI ‘ın yeni uygulaması ChatGPT‘ye yazdım. Saniyeler içinde karşıma yukardaki metin, üstelik Türkçe olarak geldi. Hiç editlemeden direk olarak paylaştım yukarıda.

Henüz beta test aşamasında olduğunu düşünürsek, bu uygulamanın ileride neler yapabileceğini ve ne tür kullanım alanlarına ulaşabileceğini öngörmek zor değil.

Bir anda inanılmaz popüler oldu, milyonlarca kullanıcıya ulaştı, internette onunla ilgili bir çok yazı, makale, paylaşım karşımıza çıkmaya başladı. Açıkcası ben oldukça etkilendim ChatGPT ‘nin yeteneklerini görünce.

Yapay zeka ne işe yarayacak ve hayatımızı nasıl etkileyecek diye soranlar bu uygulamayı incelesin derim.

Bu arada, uygulamanın yaratıcısı OpenAI yakından takip edilmesi gereken bir şirket. DALL.E 2 isimli diğer bir uygulamaları ile benzer bir şaşırtıcı deneyimi imaj ve resim üretme konusunda yaşatıyorlar. Merak edenler göz atsın mutlaka.

 

Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir