Yazılarım, Zihinsel Atıştırmalıklar

2024 Sosyal medya planım

Malum, yılın bu ilk günleri yeni hedefler, planlar ve öncelikler üzerinde kafa yormak için ideal zamanlar….

📍 Ben de, 2024 yılına girerken #dijital platformlar ve ana akım #sosyalmedya mecralarındaki önceliklerimi ve niyetimi gözden geçirdim, tazeledim.

✔︎ okanutkueri.com adresindeki kişisel web sitemi güncel tutmaya ve farklı mecralardaki paylaşımlarımı burada toparlamaya devam edeceğim. Yaşam hikayemi, #blog yazılarımı, #koçluk ve #startup alanındaki faaliyetlerimi toplu olarak buradan takip edebilirsiniz.

✔︎ #Linkedin : Kullandığım ana mecra olmaya devam edecek. Yeni senede temel fark, Linkedin de daha planlı, disiplinli ve sürekli olma isteğim.

✔︎ #Instagram : Görece daha aktif bir instagram kullanıcısı olma niyetim var bu sene. Evet, hala Instagram’daki bazı paylaşımlar bana oldukça yüzeysel, sentetik, samimiyetten uzak, tüketim ve gösteriş odaklı geliyor.

Öte yandan, bu tuzaklara düşmeden, rafine ve bana özgü paylaşımlarla bu kitleye ulaşmak neden olmasın diye düşünüyorum. Sonuçta bu mecranın da kendi kitlesi, takipçileri ve işleyişi var.

✔︎ #Twitter : Yine ağırlıklı olarak okuyucu modunda olmaya devam edeceğim. Bu mecradaki genel etkileşim ve “tone of voice” bana oldukça kaotik, kirli, art ve kötü niyetli geliyor. O yüzden bana pek uygun olmadığı hissiyatındayım. Bu platformda “gözlemci ve okuyucu” tarzımı koruyacağım gibi görünüyor..

🌟🌟 Bu arada, kullandığım ana #mecra olan Linkedin platformu için hem #paylaşım frekansı hem de konu başlıkları açısından kendimce bir planlama yaptım.

📍Daha düzenli ve disiplinli olma adına, 3 ana kategoriye odaklanma ve haftada minimum 3 paylaşım yapma niyetindeyim.

(3 sayısını ve üçlemeleri sevdiğim, sık kullandığım doğrudur 🙂)

Linkedin için belirlediğim haftalık plan ve konu başlıkları şu şekilde;

1️⃣ Ptesi | Startup, teknoloji, inovasyon, girişimcilik ve gelecek

2️⃣ Çarşamba |  Koçluk, mentorluk, yaşam yolculuğu, farkındalık, kariyer

3️⃣ Cuma |  Kitap, film, podcast, müzik ve benzer alanlardan tavsiyeler, beğendiklerim, takip ettiklerim

Elbette bu plan sadece ana yaklaşımı ve temenniyi yansıtıyor, eminim yıl içinde esnemeler ve farklılıklar olacaktır. Dolma kalemle değil, kurşun kalemle yazılmış bir plan bu.

📍Temel prensiplerim aynı; bana özgü, beni yansıtan, benim bakış açımı, düşüncelerimi yansıtan paylaşımlarla sizlere zihinsel atıştırmalıklar sunmak.

Öte yandan, Linkedin paylaşımları doğal olarak biraz daha bilgiye, veriye dayalı, düşündüren ve bilgilendiren dozajda olurken, Instagram daha soft, daha magazinel, daha renkli, hızlı tüketime yönelik olacak.

📍Paylaşımların daha geniş kitlelere ulaşması elbette tüm #içerik üreticilerinin ana hedefi. İçeriklere yönelik desteğiniz ve etkileşimlerinizin ne kadar değerli ve motive edici olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım 🙂

“Like”, “Comment”, “Repost”, “Connect” ve/veya “Follow” tuşlarına basan parmaklarınız dert görmesin. 😎

Sosyal medya hesaplarımı takip etmek isteyenler için linkleri aşağıya bırakyorum

Linkedin

Instagram

Twitter

 

#zihinselatıştırmalıklar

Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir